tag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post1620480586608894148..comments2024-03-28T03:25:51.208+01:00Comments on Tomek gotuje: Babka ziemniaczana z wkładkąTomek gotujehttp://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-53645001057408782152020-05-28T22:14:09.587+02:002020-05-28T22:14:09.587+02:00Ja zrobiłam z tego przepisu placki ziemniaczane(mo...Ja zrobiłam z tego przepisu placki ziemniaczane(moja maszynka za drobno starła ziemnaki). Placki wyszły bardzo dobre i polecam. Pozdrawiam<br />AnnaAnnahttps://www.blogger.com/profile/09854595332829531352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-49037865813612277982016-09-27T09:18:07.104+02:002016-09-27T09:18:07.104+02:00Świetny przepis. Właśnie takie smaki mają szansę n...Świetny przepis. Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mógł wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)Karolina z e-turysta.nethttps://www.blogger.com/profile/12776563134051766727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-32230937998669062662016-02-07T07:31:22.663+01:002016-02-07T07:31:22.663+01:00Witam ja szukam przepisu na dobre flaczki może rob...Witam ja szukam przepisu na dobre flaczki może robiłeś kiedyś to bardzo chętnie poproszę o rady jak to zrobić bo nigdy nie robiłam.pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-19549979147600961142015-09-25T12:08:17.889+02:002015-09-25T12:08:17.889+02:00Wybacz Tomku ale uwiedziona Twoim przepisem zrobił...Wybacz Tomku ale uwiedziona Twoim przepisem zrobiłam babkę krok po kroku, nie omijając niczego, niczego też nie zmieniając. I jedyne co się zgadza to jej wygląd i kolor. Smak tragiczny, nie przypomina w niczym babki jakie jadłam w dzieciństwie. A wkładka z mięsa mielonego zabiła jej smak. Najbardziej martwi mnie fakt, że została jeszcze prawie cała a ja nie mam w zwyczaju wyrzucać jedzenia. Trudno, muszę ją dokończyć ale była to I -sza i ostatnia babka z wkładką :( Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-29114807725832662872014-07-10T14:51:44.157+02:002014-07-10T14:51:44.157+02:00Jest sobie w piekarniku :)Jest sobie w piekarniku :)gotujimieszkajhttps://www.blogger.com/profile/00161571122414586944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-88055691282661500062013-05-27T21:24:34.583+02:002013-05-27T21:24:34.583+02:00Pyszny przepis , dziś przetestowany polecam te pro...Pyszny przepis , dziś przetestowany polecam te proste szybkie i smaczne danie szczególnie dla osób nie mających czasu na stanie przy blacie <br />;)<br />PawełAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-87620749829107911592013-01-30T16:10:17.075+01:002013-01-30T16:10:17.075+01:00Jak najbardziej, myślę że pobawiłbym się tutaj w w...Jak najbardziej, myślę że pobawiłbym się tutaj w wyłożenie keksówki bekonem i później zawinął też bekon na górę tworząc na całej babce obwódkę z boczku. Wyszłoby z tego coś w rodzaju terriny, tylko że pieczonej, no i z ziemniaków :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-5430402079161885572013-01-30T16:06:06.576+01:002013-01-30T16:06:06.576+01:00jak najbardziej skwareczki dodane do masy ziemniac...jak najbardziej skwareczki dodane do masy ziemniaczanej robią niesamowita wrażenie smakowe,ale myślałem w tym miejscu bardziej o wykonaniu czegoś w rodzaju "wyściółki" pod babkę. Jest to o tyle ciekawe,że łatwo taką babkę wyciągnąć z formy a dodatkowo "nasącza" ją tłuszczykiem wytopionym z bekonu zapobiegając tym samym wysychaniu i przywieraniu od spodu. A Ty jak myślisz?Assoshttps://www.blogger.com/profile/11281351057924301998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-61289164037182870212013-01-30T15:59:36.769+01:002013-01-30T15:59:36.769+01:00Bekon pasuje idealnie do babki :) Kiedy robię zwyk...Bekon pasuje idealnie do babki :) Kiedy robię zwykłą, bez wkładki, to skwareczki zawsze dodaję do masy :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-67580004005563843382013-01-30T15:56:35.084+01:002013-01-30T15:56:35.084+01:00 a co powiesz jeszcze na wyłożenie brytfanki beko... a co powiesz jeszcze na wyłożenie brytfanki bekonem w plastrach przed wlaniem do niej masy ziemniaczanej? Assoshttps://www.blogger.com/profile/11281351057924301998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-90751984992581900812013-01-30T15:49:02.937+01:002013-01-30T15:49:02.937+01:00Myślę, że to świetny pomysł, pieczarki z cebulką s...Myślę, że to świetny pomysł, pieczarki z cebulką są pyszne i tak naprawdę można je dodawać do wszystkiego :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-86846272173830297052013-01-30T15:43:56.670+01:002013-01-30T15:43:56.670+01:00Właśnie tego szukałem. Znając siebie muszę coś w t...Właśnie tego szukałem. Znając siebie muszę coś w tym przepisie zmienić,poprawić czy też udoskonalić. Myślę,że dobre wrażenie smakowe zrobiłyby dodane podduszone z cebulką,pokrojone w plasterki pieczarki i dodane zarówno do farszu mięsnego jak i do masy ziemniaczanej. Co Ty na to Tomku? Pozdrawiam z Oslo.Assoshttps://www.blogger.com/profile/11281351057924301998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-22884286717134904592012-10-16T20:38:19.651+02:002012-10-16T20:38:19.651+02:00Bardzo logiczne :)Bardzo logiczne :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-26286971635782587742012-10-16T20:37:39.499+02:002012-10-16T20:37:39.499+02:00To faktycznie były jakieś twarde sztuki ;) Chociaż...To faktycznie były jakieś twarde sztuki ;) Chociaż kiedy robię babkę z ziemniaków startych na grubych oczkach to zachowują strukturę i nie robią się jak rozgotowane ziemniaki. Chociaż tak naprawdę pewnie najwięcej zależy od gatunku ziemniaków. Może poszukaj takich, które są dobre do pieczenia albo na placki. Dziś oglądałem w Tesco ziemniaki w torbach, podzielone na kategorie i zależnie od tego jaka kategoria to polecane były do innych rzeczy :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-40027791308609550062012-10-16T20:22:21.581+02:002012-10-16T20:22:21.581+02:00A wino potrafią robić tylko we Włoszech, bo tylko ...A wino potrafią robić tylko we Włoszech, bo tylko oni mieli Dionizosa...<br />Logiczne, prawda? :)Wierahttps://www.blogger.com/profile/12749996653342548120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-63244288836307059732012-10-16T20:21:21.808+02:002012-10-16T20:21:21.808+02:00Ostatnio chciałam zrobić szwedzką zapiekankę ziemn...Ostatnio chciałam zrobić szwedzką zapiekankę ziemniaczaną ze szprotkami, ale... starłam ziemniaki na wióry, polałam odrobiną oleju i... piekłam przez dwie godziny. W międzyczasie podlewałam kilka razy wodą. Normalne ziemniaki by się już rozgotowały, ale to chyba jakieś twarde sztuki były.<br />Następnym razem zrobię z twojego przepisu.Wierahttps://www.blogger.com/profile/12749996653342548120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-6996900393292289952012-10-16T10:42:17.775+02:002012-10-16T10:42:17.775+02:00ułaa ależ rozpusta, ten przepis bardzo mi się podo...ułaa ależ rozpusta, ten przepis bardzo mi się podoba ;) ja też mam szał na ziemniaki teraz, więc chetnie spróbuję ;)Smakiem Pisanyhttps://www.blogger.com/profile/12318859660761431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-21813559813597908552012-10-16T09:59:11.919+02:002012-10-16T09:59:11.919+02:00najbardziej frapują mnie te ziemniaki;dnajbardziej frapują mnie te ziemniaki;dLa Lollahttps://www.blogger.com/profile/00796593714065029420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-19156495850752043592012-10-15T23:50:56.235+02:002012-10-15T23:50:56.235+02:00Z tym poukładaniem to różnie bywa ;) Ostatnio star...Z tym poukładaniem to różnie bywa ;) Ostatnio staram robić zdjęcia produktów i takie krok po kroku, ale czasem zapominam, bo się zagalopuję w przygotowaniach ;) No i niestety wydłuża to czas przygotowań, bo wszystko trzeba najpierw przygotować :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-61491681392945221152012-10-15T23:48:25.888+02:002012-10-15T23:48:25.888+02:00Tak, dokładnie, babka ziemniaczana to właściwie ta...Tak, dokładnie, babka ziemniaczana to właściwie taka sama masa jak na placki, tylko zapieczona w całości :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-80627280115438907592012-10-15T23:38:32.792+02:002012-10-15T23:38:32.792+02:00Przy okazji przepisu na babkę bez wkładki dowiedzi...Przy okazji przepisu na babkę bez wkładki dowiedziałem się od anonimowego komentatora, że moja babka nie jest taka jak trzeba i że prawdziwą potrafią zrobić tylko ludzie z Podlasia, ale jakoś ten argument do mnie nie przemawia, za to smak babki jak najbardziej ;)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-56140786068431402502012-10-15T23:34:19.142+02:002012-10-15T23:34:19.142+02:00Czemu nie, zapraszam :) Zastanawiam się czemu Ci n...Czemu nie, zapraszam :) Zastanawiam się czemu Ci nie wychodzi. A placki ziemniaczane Ci wychodzą? Jeśli tak to zrób masę na placki, przełóż do foremki, wrzuć do pieca i babka powinna być w porządku :) Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-84385984930983809532012-10-15T23:31:07.414+02:002012-10-15T23:31:07.414+02:00Widać oboje mamy dobry gust ;) Ja też mam ostatnio...Widać oboje mamy dobry gust ;) Ja też mam ostatnio fazę na ziemniaki, aż się zacząłem zastanawiać czy to może w związku ze zbliżającą się zimą, organizm próbuje się napchać i odłożyć zapasy na zimę ;)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-14972855514459274682012-10-15T23:28:25.918+02:002012-10-15T23:28:25.918+02:00Dawno nie jadłem żeberek, może się jutro rozejrzę ...Dawno nie jadłem żeberek, może się jutro rozejrzę w sklepie za jakimiś ładnymi :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7126077014074705903.post-14115516492469556042012-10-15T23:27:01.309+02:002012-10-15T23:27:01.309+02:00Proponuję nadrobić, bo naprawdę warto :)Proponuję nadrobić, bo naprawdę warto :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.com